Så undviker du stopp i avloppet

Har du fått stopp i avloppet? Vi vet att det är irriterande, men det händer oss alla någon gång! Vi på Rörjouren vill tipsa dig vad du kan göra ifall avloppet strular. I denna guide har vi samlat ihop våra egna top 10 tips för hur du kan fixa stoppet i ditt avlopp. Oavsett om det gäller stopp i toaletten, diskhon, eller handfatet så kan våra tips vara till hjälp.

Till guiden

Så undviker du elproblem

Har du fått problem med elen? Vi vet att det är irriterande, men det händer oss alla någon gång! Vi på Rörjouren vill tipsa dig vad du kan göra ifall strömmen strular. I denna guide har vi samlat ihop våra egna tips för hur du kan fixa strömmen och återgå till din vardag igen. Vi vill också passa på att tipsa hur man undviker elrelaterade skador och olyckor.

Till guiden

Så undviker du stopp i badkaret

När du märke att avtappningsvattnet från badkaret i hemmet rinner ut på golvet då är det dags för att rensa vattenlåset (avloppsbrunnen).
Har du fått stopp i badkar avloppet? Vi vet att det är irriterande och jobbigt, men det händer oss alla någon gång när v badar! Vi på Rörjouren vill tipsa dig vad du kan göra ifall badkar avloppet strular. I denna guide har vi samlat ihop våra egna top tips för hur du kan fixa stoppet i ditt avlopp. Oavsett om det gäller stopp i toaletten, diskhon, eller handfatet så kan våra tips vara till hjälp.
Se till att ingen rör är skadad
1. Det första du ska göra när du har fått stopp i badkaret är att ta bort fråntplåten på badkaret. Fråntplåten är vanligen upphängd i gavelplåten och i överkanten med plastbeslag som du kan haka av. Därifrån kommer du att se badkarets avtappningshål går ett avloppsrör av plast under badkaret med böjda delar. Du kan börja med att vrida den åt sidan samtidigt kan du ta isär den för rengörning med hjälp av flaskborste
2. Börja med ta bort och tvätta och lösa rensgallret på avloppsbrunnen, börja med att stoppa ner hand och ta bort så mycket skärp och hårboll som det går att komma åt. Tycker du att det obehagligt med skärp och hårboll som har fast så kan du använda dig av plasthandskar och ha en trasa runt näsan för obehagligt lukt.
3. Nu ska du börja med att göra rent ordentligt med tvättmedel såpa och skurborste genom hela avloppsbrunnen och häller varmt vatten efteråt. Se till att rengöra badkaret innan du börjar med att rensa badkarsavloppet. Sen kan du sätta tillbaka allt på sina platser.

Tips! Var försiktig med frontplåten, emaljen kan vara känslig.
Ett annat bra tips är att använda ett rensband. Skulle denna metod inte funka så bör ett proffs rörmokare från rörjouren kolla på avloppet och se vad som är orsaken till stopp i badkare.

Till guiden

YouTube Guider Avlopp & El

Blandarläckage

Vattenläcka

Stänga av vattnet