Rörjouren Guider för Avloppsstopp

Nedan följer våra bästa tips och tricks för dig som fått stopp i avloppet!

Navigera dig till rätt sektion och läs mer.

Så löser du stopp i avloppet

Har du fått stopp i avloppet? Typiskt, men det händer oss alla någon gång! Vi på Rörjouren vill tipsa dig vad du kan göra ifall avloppet strular. I denna guide har vi samlat ihop våra egna top 10 tips för hur du kan fixa stoppet i ditt avlopp. Oavsett om det gäller stopp i toaletten, diskhon, eller handfatet så kan våra tips vara till hjälp.

Till guiden

Så löser du stopp i toaletten

Toaletten har slammat igen och vatten fylls ändå upp till kanten? Toapapper flyter tunt lite spontant i toastolen och det känns jobbigt. Vi vet! I denna guide för stopp i toaletten går vi på Rörjouren igenom flera tips och tricks som ni i hemmet kan utföra för att råda bot på stoppet. Så börja med ett testa dessa metoder innan ni bestämmer er för att kontakta en rörmokare.

Till guiden

Så undviker du stopp i badkaret

Stopp i badkaret händer oss alla. När hårrester, schampo och annat smuts spolas ned i badkarsavloppet så är det nästan oundvikligt att undvika ett stopp. I denna guide för stopp i badkaret går vi igenom våra mest beprövade metoder som ni där hemma kan använda er utav för att fåt bot på problemet. Om du fortfarande inte får ordning på stoppet så kontakta oss!

Till guiden

Så fixar du stopp i badkaret

Har du råkat up för stopp i handfatet? Vi vet att det är jobbigt, men med våra snabba tips som vi lärt oss på över 30 år så kan ni snabbt på ordning på avloppet innan ni väljer att be om hjälp. I denna guide för stopp i handfatet så går vi igenom vad du kan göra själv och vad du absolut behöver använda en certifierad rörmokare till för att undvika att förvärra situationen.

Till guiden

Så löser du stopp i diskhon

Jaså? Var det dags igen? Nu har vattenflödet i diskhon börjat bli segare och segare för att matrester har trycks ned i avloppet. Vi vet alla känslan när man står där i köket och väljer att trycka ned matrester med diskborsten, och känslan när iv inser att vi borde slängt matresterna i soptunnan istället.

Till guiden

Så undviker du elproblem

Har du fått problem med elen? Det händer oss alla någon gång! Vi på Rörjouren vill tipsa dig vad du kan göra ifall strömmen strular. I denna guide har vi samlat ihop våra egna tips för hur du kan fixa strömmen och återgå till din vardag igen. Vi vill också passa på att tipsa hur man undviker elrelaterade skador och olyckor.

Till guiden

YouTube Guider Avlopp & El

Blandarläckage

Vattenläcka

Stänga av vattnet