Stopp i Avloppet? Avloppsstopp?

Komplett guide för alla avloppsstopp

Vad är Stopp i Avloppet?

Stopp i avloppet kan bero på en mängd faktorer. Den huvudsakliga effekten av problemet är att det helt eller delvis uppstår ett stopp. Stoppet kan göra att avloppet bubblar, läcker, luktar eller inte rinner och fungerar som det ska.

Det är ofta ett resultat av att matrester, fetter och objekt fastnat i avloppet. Stoppet kan således bero på för mycket nedspolat toalettpapper, att en doftblandare fastnat, eller att avloppet slammat igen efter många års användning. För att råda bot på problemet så är det fördelaktigt att kontinuerligt underhåll och spola avloppen med högtrycksspolning. Det är något som våra rörmokare Stockholm kan fixa snabbt och kostnadseffektivt.

Det är särskilt viktigt för villaägare för att på så sått kunna känna trygghet i att avloppen fungerar och kommer fungera under lång tid. Trasiga stammar och avloppsrör kan ofta bli ganska dyra historier.

Vad beror stopp i avloppet på?

Det finns en rad olika anledningar till varför et blir stopp i avloppet? Ibland beror avloppsstoppet på det över tid bildas fettlagringar som sedan ansamlas över tid där sedan papper, hårrester och annat som spolas ned i avloppet som sedan stoppar flödet.

Det kan också bero på att något som inte ska spolas ned i avloppet spolas ned. Det kan exempelvis vara för mycket toalettpapper, eller en "doftpuck" i toaletten som fastnat. Vid dessa avloppstopp så kan avloppet behövas öppnas upp och felet diagnosticeras. Vid de situationer det är svårare att härröra var avloppsproblemet beror på så har vi avancerad videoutrustning som gör att vi kan se hur avloppet ser ut och sedan använda rätt lösningsmetod.

Vad du själv kan göra!

Det finns faktiskt lite som du själv kan testa med för att undvika och lösa stopp i avloppet. Det vanligaste misstaget många gör är att spola ned för mycket samtidigt. Papper, smuts, och rester spolas ned som sedan skapar ett stopp. Det är också viktigt att arbeta förebyggande också för att undvika eventuella framtida avloppsstopp.

  • Testa med att öka trycket. Häll på mycket vatten snabbt eller spola.
  • Använd ett rensband. (läs mer längre ned för instruktioner).
  • Prova att använda vaskrensare för att skapa tryck.
  • Använd fettlösande medel. Går att köpa på ICA & Coop.

De flesta avloppstopp beror just på något som skapat ett stopp. Ibland är det lättlösliga saker som toalettpapper och matrester, medan det i andra tillfällen kan vara hårdare saker som en mobil (tro det eller ej), dofttabletter och handukar. Då kan det vara dags att kontakta en rörmokare i stockholm. I dessa fall så brukar man vara tvungen att öppna upp avloppet och antingen använda avloppsspolning med spolbil alternativt få hjälp av en rörmokare som monterar ned och använder diverse verktyg för att få loss avloppstoppet.


Vilket avloppsstopp har du?

Klicka på nedanstående avloppsstopp så kommer du dit direkt och är ett steg närmare en lösning på ditt stopp i avlopp!

Hur undviker jag stopp i avloppet?

Det finns en rad saker du kan göra för att undvika stopp i avloppet. Det första du bör undvika är att spola ned för mycket på en gång. Dessutom bör du undvika att spola ned fett. Istället så bör du ta bort fett, exempelvis från stekpannan, direkt med papper istället. Det gör att risken för fettansamlingar minskar i avloppet.

Stopp i avloppet kan också med lätthet undvikas genom att man löpande underhållsspolar avloppet. Med spolbil kan du underhålla avloppen så att risken för skador minskar avsevärt. Avloppsspolning är således en kostnadseffektiv, speciellt för villaägare.

30% lägre arbetskostnad med ROT

Visste du att med ROT-avdraget så blir det billigare för er som ägare av småhus, villa och bostad rätt till 30% skatteavdrag på arbetskostnaden? Det innebär att vi skulle kunna hjälpa er med stopp i toaletten till 30% rabatterad arbetskostnad! Summan uppgår till 50 000kr/år och är ni två som bor tillsammans blir summan upp till 100 000kr/år.

Viktigt att veta är att ROT-avdraget inte gäller för materialkostnader utan enbart för arbetskostnaden. Vi på Rörjouren tar hand om ansökan till skatteverket och summan tar vi bort direkt på fakturan.

Viktigt att hålla koll på:

  • Avdraget gäller enbart arbetskostnaden - inte material
  • Vi debiterar dig 70% av arbetskostnaden
  • Informationen gällande ROT-avdraget finns sedan på din faktura.

Har ni frågor gällande ROT-avdraget så är ni givetvis välkomna att kontakta oss på Rörjouren. Annars kan ni läsa mer här.