Stopp i Handfatet? Rensa Handfatet / Tvättstället Snabbt!

Komplett guide för att lösa stopp i handfat och tvättställ.

Har du fått stopp i Handfatet?

Det kan vara frustrerande när man får stopp i handfatet, det märker man när vattenflödet i handfatet minskar eller att det börjar bubbla. Det kan också uppmärksammas om avloppet luktar illa. När man får stopp i handfatet så måste man se till och rensa handfatet det omgående så att det inte blir värre och att andra skador kan uppkomma såsom vattenskador, djupare stopp eller läckor.

Kontakta oss på: 08-449 06 00

Så blir du av med ditt stopp i handfatet!

Åh nej, har du också råkat ut för stopp i handfatet eller tvättstället? Det händer oss alla någon gång och det är nästan oundvikligt om man inte har väldigt breda rörledningar. Om du har råkat ut för stopp i handfatet så är det av största vikt att du försöker åtgärda det omgående för att undvika värre framtida skador.

Det finns mycket du kan testa själv innan du kontaktar en rörmokare i stockholm eller VVS-montör.

Ofta beror avloppsstoppet på att hår, smink, och papper fastnar i avloppen. Det kan lagras under lång tid och efter ett tag börjar vattenflödet att bli långsammare och det kan börja bubbla och lukta illa i handfatet.

Har du råkat ut för detta så är det dags att ta en titt. Ofta ligger problemet inte särskilt djupt utan det befinner sig precis i första kröken under handfatet.

Vi kommer nu att guida er och visa er några arbetsmetoder som vi vet fungerar och som ni själva kan använda er hemma när ni får stopp i handfatet.

Kontakta oss med dina frågor om hur Rörjouren kan hjälpa dig med Stopp i handfatet. Du når oss på telefon: 08-449 06 00 eller mailen: info@rorjouren.se.

Steg för steg Guide

 1. Återigen bör du först prova med att spola rikligt med hett vatten. Ibland kan detta vara nog för att stoppet ska lösas upp och avloppen börja fungera korrekt igen (Tips! Testa gärna att blanda med diskmedel för att ytterligare lösa upp eventuellt fett och smuts. Medan du spolar hett vatten i handfatet häller du enkelt bara ner lite diskmedel, och väntar sedan någon minut.)

 2. Skulle detta inte räcka, så prova att fylla handfatet till hälften och sedan pumpa med en vaskrensare. Vad som händer då är att vi pressar in luft och vatten samtidigt i avloppet, och trycket som då uppstår leder till att avloppsstoppet försvinner och avloppet och rören fungerar som dem ska igen.

 3. Ett annat tips är att skruva lös behållaren i handfatsröret och rensa bort hår och smuts för hand. Sedan skruvar du tillbaka behållaren igen, spolar med varmt vatten, och handfatet bör fungera igen.

 4. Om handfatet fortfarande mot all förmodan inte skulle fungera, läs tidigare inlägg ovan “Vid stopp i diskhon”, och pröva dessa åtgärder. Annars hör du av dig till oss på Rörjourenså kommer vi direkt och fixar!

Följ vår snabba guide vid stopp i handfatet

Se till att dessa hjälpmedel finns tillgängliga i hemmet så behöver du inte springa ned till butiken för att köpa massa verktyg och annat som du inte riktigt har koll på. Dessa ingredienser är egentligen ganska vanliga och dagliga produkter som vi har i våra hem och som vi använder oss av till olika saker. Det intressanta är att de också hjälper till vid stopp i handfatet.

Dessa hjälpmedel kan underlätta och lösa stoppet:

 • Salt
 • Ättika
 • Bakpulver
 • Bikarbonat
 • Vinäger
 • Rensband
 • Vaskrensare
 • Rengöringsmedel
 • Diskmedel

Bikarbonat ättika samt vinäger är en de tre ingredienser som vi rekommenderar och som kan ge riktigt bra effekt. Ifall du får stopp i handfatet i köket så kan du använda dig av dessa tre produkter för att få en snabb lösning.

Kontakta oss med dina frågor om hur Rörjouren kan hjälpa dig med Stopp i handfatet. Du når oss på telefon: 08-449 06 00 eller mailen: info@rorjouren.se.

Professionellt

Allt arbete utförs av certifierade hantverkare utbildade med miljöfokus

rörmokare

Jour

Vi är tillgängliga 24-timmar om dygnet 365 dagar om året

Tryggt & säkert

Vi har många års erfarenhet och är serviceorienterade

Lösningen kan vara relativt enkelt när man råkat ut för stopp i handfatet. Rörjouren erbjuder några tips som ni kan använda er utav. Börja med att hälla ner cirka en till en och halv deciliter diskmedel samt koka hett vatten och häll i avloppet och handfatet i flera omgångar.

Se till att diskmedlet sitter kvar efter att du har hällt i kokt vatten i handfatet, helst ska diskmedlet sitta kvar i ett dygn.

Ett annat tips som vi brukar ge våra kunder som är mer effektivt samt ger snabbare effekt är att du ska ha bikarbonat samt ättika hemma och följa dessa guider för att få bort stoppet i handfatet och avloppe snabbaret.

 • Börja med att blanda bikarbonat och ättika
 • Häll blandningen i avloppet
 • Börja med att koka vatten - bäst är vattenkokare
 • Häll i kokvattnet i i handfatet i flera omgångar
 • Dubbelchecka om det fortfarande är stopp i handfatet