installation-av-luft-och-värmepump

Hela Stockholm

Vi är verksamma i hela Stockholms län.

Montering & Installation

Vi kommer hem till dig och installerar.

Fullservice

Vi har elektriker och rörmokare i verksamheten.

Installation och byte av värmepumpar & värmepannor i Stockholm

bar

Behöver du hjälp med att installera värmepump eller värmepanna från Nibe? Då har du kommit rätt! Vi har lång erfarenhet, både av installation och service. En värmepump kan drastiskt skära ner dina uppvärmningskostnader, och vi hjälper dig att installera den på den mest optimala platsen för din fastighet.

Kontakta oss på: 08-449 06 00

Vi installerar och byter ut värmepannor och varmvattenberedare

Dags att byta värmepanna eller varmvattenberedare? Då har du kommit helt rätt. Vi på Rörjouren har mångårig erfarenhet av att installera, optimera och byta ut många olika typer av pannor. Våra tekniker är certifierade och har erfarenhet av installation av de största märkena på marknaden såsom Nibe. Vi ser till att du får en installation som håller i många år framöver.

En värmepanna värmer kallvatten till varmvatten så att det sedan kan cirkulera i dina element samt komma ut ur varmvattenkranen. De vanligaste typerna använder olja, ved, pellets, gas eller el för att värma upp vattnet. Rörjouren erbjuder dig kostnadseffektiv installation av din nya värmepanna eller varmvattenberedare.

Kontakta oss med dina frågor om hur Rörjouren kan hjälpa dig med installation och service av värmepump eller värmepanna. Du når oss på telefon: 08-449 06 00 eller mailen: info@rorjouren.se.

Så fungerar en värmepump

En värmepump överför värme från en kall till en varm plats. För att detta ska fungera så måste energi tillföras, enligt termodynamikens andra huvudsats. Tekniken i en värmepump är väldigt lik den som finns i en kylanläggning. Skillnaden är att den ena används för kylning och den andra för uppvärmning. Den skenbara verkningsgraden i en värmepump kan uppgå till 500%. De två vanligaste typerna av värmepump som finns på marknaden är idag:

  • Frånluftsvärmepump – den enklaste och billigaste varianten, återvinner den värme som huset avger via ventilationen och återför samma värme till husets värmesystem.
  • Uteluftvärmepump – Finns i två versioner: luft-luftvärmepump och luft-vattenvärmepump. Luft-luftvärmepumpen kallas även för komfortvärmepump då den kan reverseras och då fungerar som luftkonditionering. Komfortvärmepumpen kan värma en villa på upp till 100-150 m² förutsatt att yttertemperaturen inte faller under 20 minusgrader. Luft-vattenvärmepumpen överför värme till det vattenburna värmesystemet i ett hus. Denna typ av värmepump har samma problem som luft-luft vid temperaturer under 20 minusgrader och kan låta en del när den är igång men är även den effektiv.

Värmepumpar vi jobbar med

Vi jobbar med allt som rör värmepumpar. Allt ifrån installation, service och reparation. Vad gäller luft-värmepumpar är inget vi arbetar med och inte heller installation av AC-utrustning och kylning.

Vi arbetar med värmepumpar från följande leverantörer:

  • IVT
  • Nibe
  • CTC
  • Bosh
  • Metro Therm

Kontaktformulär